Övervakning på falska premisser hotar rikets säkerhet

by yeslove, January 10th, 2008 | No Comments

shower-umbrellaVågorna går höga om Bodströmsamhället, en clash of civilizations mellan en ilsken internetbefolkning och en somnambul media, politiker och tjänstemannaklass som förlorat sin demokratiska fingertoppskänsla.

Deep Edition:Några anteckningar runt den fascistiska staten

Det handlar om en större fråga: om frihet kontra falsk säkerhet.

Blogge Bloggelito:Krönika 2007: Med stormsteg mot Thomas ”Stasi” Bodströms endemiska övervakningssamhälle

Betyget 2.2 innebär ”systemic failure to uphold safeguards” enligt den klassificering som Privacy International använder, den tredje sämsta kategorin av sju möjliga.

Också Säpo varnar för en situation med trafikdatalagring utomlands där åtkomsten regleras av andra lagar, kanske ryska. Säpos bekymmer är ett annat än intrånget i den privata sfären, trafikdatat beskriver strukturen för Sveriges kollektiva medvetande och har ett strategiskt värde intimt kopplat till suveräniteten.

Frendo: Säpo ser faror med trafikdatalagring

“Säkerhetspolisen har pekat på att detta förhållande kan innebära att information som har stor betydelse för rikets säkerhet kan bli åtkomlig i andra länder.”

(more…)

BBC censurerar Benazir Bhutto:Bin Laden mördad av 9/11 finansiär

by yeslove, January 4th, 2008 | 10 Comments | English

Benazir BhuttoPakistans oppositionsledare Benazir Bhutto mördades 27 December 2007 av två skott strax efter ett politiskt möte i Rawalpindi, en modig kvinna med politisk kraft och ambitionen att finna terrorismens finansiärer.

I en TV-intervju med David Frost 2 November 2007 berättar Bhutto om situationen i Pakistan och ett tidigare attentat mot hennes liv där hon nämner flera förmodat ansvariga personer, bl.a. en med förbindelser till Omar Saeed Sheik som Bhutto påstår är mannen som har mördat Usama Bin Laden

BBC News har redigerat intervjun och klippt bort fru Bhuttos utalande, meningen “and he also had dealings with Omar Sheik, the man who murdered Usama Bin Laden” är borttagen och tydligen följer Fox news i BBCs censurerande fotspår. Här finns en kopia från Al Jazeera där uttalandet fortfarande kan höras @6:10.

Var det det sensationella påståendet om Bin Ladens död som motiverade BBCs censorer att redigera bort meningen eller var det den känsliga uppgiften om Omar Saeed Sheiks relation till höga Pakistanska militärer och tjänstemän? Uppgifter om Omar Saeed Sheik har en lång historia av förvanskning och försvinnande i media relaterat till, som fru Bhutto sade -det finansiella stödet för terrorism.
(more…)