Politisk permafrost

by yeslove, November 11th, 2007 | No Comments

Ingen svensk politker kan med framgång yttra sig om något som ligger utanför det offentliga samtalet eller ifrågasätta ett gällande paradigm utan att utsätta sig för hån och marginalisering.

I varannan nyhetsartikel läser politikern den redundanta och märkligt repititiva upplysningen om “den enda supermakten”, många känner nog smärta inför polariseringen mellan vän och fiende, den dissonanta världsbilden och tidsandan där det offentliga sanningsägandet tycks förbehållet äldre och terminalsjuka.

De flesta måste ha funderat över slumpen, Olof Palmes och Anna Lindhs öden och undrat vem det var Göran Persson syftade på, när han sade sig vara rädd att bli mördad i den sista valrörelsen. Kanske man spekulerat över SÄPO-chefen Klas Bergenstrands oväntade dödsfall sedan han gått ut i pressen och kritiserat Tomas Bodströms övervakningspolitik som främmande för en demokrati och tillsammans vägt in de här faktorerna i sin yrkessituation.

Sedan Palme verkar den synbara politiken skiftat karaktär från att vilja till att välja, att välja mellan de överlevnadsstrategier som står till buds. Att spela dum, vara tyst, ägna sig åt små frågor eller yla med vargarna.

I det läget kan den temperamentsfulle George Galloway vara en inspirationskälla att titta på under täcket i smyg.

MI6 och Demokratins dödgrävare

by yeslove, November 10th, 2007 | 7 Comments

Gudrun AntemarGudrun Antemar, GD Ekobrottsmyndigheten

Drygt två år har gått sedan bombningarna i Londons transportsystem. Genom den långa vandringen i maktens korridorer har Thomas Bodströms initiativ via de märkliga turerna i EU-parlamentet kommit tillbaka till Sverige i form av EU direktiv och ett utredningsförslag för folkövervakning av Generaldirektör Gudrun Antemar. (more…)

Kärnvapenincidenten vid Minot AFB

by yeslove, November 4th, 2007 | 3 Comments | English

Analys av kärnvapenincidenten vid Minot AFB där en B52:a med sex kryssningsmissiler med termonukeära stridsspetsar mellanlandade på en flygbas använd för uppdrag i mellanöstern.

Missing Nukes: Treason of the Highest Order

Certainly the ties of the Commonwealth Research Institute (CRI), a non-profit organization working for the Pentagon, are questionable and the organization could be a front for internal operations that bypass most military personnel. The case appears to be part of an internal operation that was being kept a secret from most of the U.S. military, but what for?

The American people have before them a case of treason that involves the highest offices of government and most probably the offices of the President and the Vice-President.

An unveiled threat to trigger World War Three has been the response of George W. Bush Jr. to Russia’s statements warning that a U.S. sponsored war with Iran, could result in an escalating World War III scenario.

Andra bloggar om , ,

Missilförsvar och nukleär dominans

by yeslove, November 4th, 2007 | 1 Comment | English

Den transatlantiska länken mellan USA och Europa är nyckeln till Anglo-Amerikansk makt och hegemoni. Nyckeln till den transatlantiska länken är att bibehålla klyftan mellan ‘Gamla Europa’ och ‘Nya Europa’ och mellan Europa och Ryssland. Ju mer olja och gas som flödar från Ryssland till Europa dessto svagare blir klyftorna och kommer att utgöra ett hot mot Amerikansk dominans. Ett försök att stärka klyftorna och klargöra avsikten att avlägsna det sista hindret för global hegemoni, Rysslands strategiska kärnvapenarsenal, gjordes 2006 i en artikel av två militäranalytiker i Foreign Affairs. (more…)

9/11 in memoriam

by yeslove, November 3rd, 2007 | 2 Comments | English

Några röster om århundradets definierande händelse.

We have a responsiblity to deal with forms of government that causes nineteen kids to get on airplanes and kill 3000 students. — George W. Bush (*)

9/11 was an inside job. — Alex Jones

Who cares? — Noam Chomsky

* Sky News intervju innan APEC toppmötet 2007 (@ 3.52)

Vad händer i Sverige?

by yeslove, November 3rd, 2007 | 4 Comments

Slutade så gott som helt att läsa Svenska tidningar och titta på TV för tre år sedan. Det var som att sluta röka, hjärtat kvittrade glatt och luften blev frisk att andas igen. Men inga skilsmässor är riktigt lyckliga, medierna är vårt kulturkitt, de håller ihop oss och anger ramarna för det offentliga samtalet, utan dem är vi inte längre samhällsvarelser i samma mening. Lämnade med en sorg över att bli systematiskt ljugen för varje dag, och det var ingen skillnad mellan privata och publika medier. Ett modernt sagoberättande hade växt fram i rasande fart och definierade verkligheten i fabelaktiga termer, så hade det inte alltid varit och skillnaden var påfallande. Nästan lika illa var det utomlands och processen gick att följa genom att jämföra nyheterna med material tillgängligt på nätet och få en nästan stereografisk bild av distortionen. Många konstaterade att man inte kan lita på medierna och ryckte på axlarna, min vän statskunskaparen förklarade att det berodde på att de var på väg in i upplevelseindustrin och att det som skedde var en helt naturlig process. (more…)